21. čvc 2022

Bavorsko zakáže jízdu kamionů mimo dálnice při blokovém odbavení v Tirolsku

Ve dnech tzv. Blockabfertigung, neboli blokového odbavení kamionů v Tirolsku, plánuje Bavorsko zakázat jízdu tranzitní přepravy v přilehlém regionu. Detaily chtějí představitelé bavorské vlády přednést tento pátek.

Je možné, že opatření bude platné již nejbližší pondělí, protože na tehdy je ohlášeno příští Blockabfertigung v Tirolsku. Podle ministerstva bude jízda mimo dálnice v takovýchto dnech zakázána.

Příčinou pro takovýto krok je dlouholetý spor mezi Bavorskem a Tirolskem ohledně řízení dopravy. Aby odlehčili dálnici Inntal, přistoupilo Tirolsko letos již k několika omezením v průjezdu kamionů - na hraničním přechodu Kufstein/Kiefersfelden smí za hodinu projet jen zhruba 300 kamionů směrem z Německa. To úplně ochromí těžkou dopravu a vede k zácpám vedoucím až do oblasti Mnichova a taky k chaosu v oblastech kolem dálnice.

Ve dnech blokového odbavení skouší mnoho řidičů nákladních vozidel objet regulovanou dálnici po regionálních silnicích, čím dochází k jejich úplnému přetížení. Opět s důsledkem vícehodinových zácep, které komplikují život například záchranné službě, školním autobusům nebo pendlerům.

#Tirolsko #Rakousko #blokoveodbaveni #Blockabfertigung #zacpy #Bavorsko #Mnichov #zakaz #objizdka #kamion #nakladnidoprava #kamiony #ridici #vodici

2770
11