20. kvě 2020

Britská policie se rozhodla bojovat proti zlodějům na parkovištích nákladních vozidel

Problémy, se kterými se stále častěji řidiči z povolání setkávají, jsou krádež nafty a nákladu. Britští policisté, kteří se s tímto „fenoménem“ na parkovištích setkávají, se rozhodli zakročit a to tak, že v přestrojení, aby jejich výsledek byl na 100% úspěšný.

Situace v této oblasti je již neúnosná a A1 se stala skutečně vyhledávanou trasou pro pachatele. Komunikace mezi Harworthem a Newarkem byla označena místem krádeží všeho, co řidič není schopen sám uhlídat. S nevídanou drzostí, se vykrádaly kabiny, vybavení a prvky, které když byly řidiči odcizeny, nemohl pokračovat v jízdě pro nezpůsobilost v silničním provozu.
 

Neustálé stížnosti a hlášení po spravedlnosti profesionálních řidičů, přimělo místní policii k odvetě, která přinesla své ovoce v podobě odchycení pachatelů přímo při činu. Výsledkem bylo vytvoření týmu důstojníků nasazených do oblasti za pomoci čtyřkolek, vozidel 4x4, nákladního automobilu a v neposlední řadě tajných řidičů těžkých nákladních vozidel. Tým vytvořil dostatek důkazů pro stíhání pachatelů, jako jsou termické snímky, skryté kamery a další inteligentní systémy.
 

V důsledku operace byli dva muži usvědčeni z krádeže z motorového vozidla včetně vybavení, které pro krádež použili. Jeden z nich byl rovněž usvědčen z řízení bez pojištění a druhý byl navíc usvědčen z držení útočné zbraně, řekl inspektor v oblasti Heather Sutton.

170
0