2. říj 2020

Nenechte se překvapit pokutou za Euro 5 ve Stuttgartu

Od 1.7.2020, platí v některých částech Stuttgartu oficiální zákaz řízení vozidel s pohonem motorové nafty v souladu s normami Euro 5. Od 1. října policie a město rovněž ukládají pokuty za porušení předpisů.

Lhůta pro vjetí do Stuttgartu EURO 5 vypršela dnem 1. října 2020. Vzhledem k tomu, že se řidiči dostatečně neinformovali a zákazové značky porušují, od dnes, pokud budou zastaveni řidiči během kontroly v zákazových oblastech ve Stuttgartu, bude jim hrozit pokuta, která činí 80 EUR plus poplatky a výdaje, celkem tedy 108,50 EUR. 

Zákaz řízení Euro 5 platí v ekologické zóně ve Stuttgartu: Stuttgartská pánev, Bad Cannstattu, Feuerbachu a Zuffenhausenu.

Policie nekompromisně varovala, že nebude tolerovat porušení zákazu. Během již provedených kontrol, bude kontrolováno povolení (výjimka) ze zákaz vjetí a v případě porušení ihned přistoupí k pokutě samotného řidiče.

Jak již bylo uvedeno, ve Stuttgartu platí od 1. ledna 2019 zákaz řízení Euro 4 a níže. Veřejný pořádek ve Stuttgartu zaznamenal v loňském roce téměř 3 000 porušení zákazu řízení starších vozidel se zakázaným naftovým motorem.

Související články

Stuttgart chce změnit zákaz pro EURO 5 vozidla, který je platný od 1.7.2020

Pokus o zrušení zákazu jízdy vozidel Euro 5 ve Stuttgartu selhal

Francie rozšiřuje omezení vjezdu nákladních vozidel do dalších velkých měst

Město Hagen pracuje na zlepšení měření rychlosti

470
0