13. zář 2021

Potřebujeme ženy za volantem kamionu

Žijeme ve zvláštní době. Evropa má čím dál větší problémy se zásobováním, paradoxně ale ztrácí klíčové profesionály, které k zásobování potřebuje - řidiče kamionů.

Důvodům, proč se tak děje, se věnujeme a budeme věnovat v jiných článcích. V dnešním se zaměříme na jedno z řešení - ženy za volantem. Víc, než dříve, budeme potkávat za volantem kamionu řidičky. V dnešní době se z toho stává již nezbytnost. Nicméně je to i dobrá zpráva - je všeobecně známo, že řidičky za volantem jsou většinou rozvážnější, ohleduplnější a to jsou zejména v případě těžkých kamionů faktory velmi pozitivní pro bezpečnost na silnicích.

Na druhou stranu pro ženy, jako něžnější pohlaví, je práce řidiček kamionu fyzicky velmi náročná a nezvládne ji každá žena. Stejně tak možnost odloučení od rodiny je pro ženu méně přijatelná, než tomu bývá u mužů. Proto zaměstnávání řidiček vyžaduje specifický přístup ze strany zaměstnavatelů.

Řidičky, pojďte diskutovat o své profesi do nové Facebookové skupiny facebook.com/groups/truckerky určené výhradně ženám v nákladní dopravě (ano, i dispečerky jsou zvané).

#d365 #dispecink365 #dispecing365 #truck #kamion #truckerky #zeny #ridicky

1020
4