31. srp 2022

Pracovní podmínky na nakládacích rampách jsou často nepřijatelné pro řidiče kamionů

Německý svaz logistiky požaduje změnu předpisů, které nařizují firmám umožnit řidičům kamionů přístup k sociálnímu zařízení i prostor pro odpočinek.

Na mnoha rampách je situace pro řidiče a řidičky kamionů ještě pořád neuspokojivá. Je sice pravda, že snahy o zlepšení ukázaly nějaké výsledky, většinou se ale jedná o nové stavby průmyslových, logistických nebo obchodních areálů. Přesto nadále v mnoha případech je řidičům přístup k sanitárním a odpočinkovým prostorům odepřen. Dle BGL je tento přístup, zejména u delšího čekání na odbavení, neakceptovatelné a nehumánní.

BGL proto požaduje povinné zajištění přístupu k sanitárním a odpočinkovým prostorům pro všechny řidiče a řidičky nákladních vozidel na nakládce a vykládce. Navrhuje tady změnu vyhlášky (německé) o pracovištích, která má stanovit přístup k sociálním a sanitárním prostorům i cizímu personálu. "Vzhledem k akutnímu nedostatku řidičů kamionů je závazně vyžadovaný přístup řidičů a řidiček k sanitárním a odpočinkovým prostorům nezbytný", říká předseda BGL.

#ridici #vodici #ridicky #ridicikamionu #vodicikamionov #BGL #nemecko #pracovnipodminky #dustojnost #socialnizarizeni #WC #toalety #odpocinek #mistnost #rampa #nakladka #vykladka #narizeni #vyhlaska

1770
7