top of page
Vyhledat

35 nových parkovacích míst na Euro Rastpark Achern a zvýšení bezpečnosti

Euro Rastpark Achern investuje 1,4 milionu Euro do rozšíření parkovacích míst. Díky tomu se rozšíří o 35 parkovacích míst pro kamiony a celkově umožní parkování 115 kamionům.


Investovalo se ale taky do bezpečnosti. Parkoviště bylo oploceno, instalovaná byla závora a taky kamerový systém. Šéf odpočívadla to vysvětluje tím, že "nestojíme jen na parkovišti, ale taky v obývacím pokoji a ložnici řidičů kamionů".


Na investici 1,4 milionů Euro se podílelo z 80% německé ministerstvo dopravy.


Pořád ale v Německu chybí 30 tisíc parkovacích míst (pro představu těchto 35 nových parkovacích míst představuje jen 0,12%, aneb 1 tisícinu toho, co je potřeba). Řidiči proto musí dlouze hledat místo k zaparkování a parkují nakonec v různých průmyslových nebo dokonce obytných zónách.


V současnosti se po silnicích v Německu přepravuje cca. 72% zboží, jen 18% po železnici. V následujících letech se ale očekává růst silniční dopravy o 30-40%, což pro odhadovaných 550 tisíc jen německých kamionů znamená chybějících již 40 tis. parkovacích míst.


Za každým kamionem stojí ale řidič. Ten nepotřebuje jenom místo k přenocování, ale taky vybavené odpočívadlo. K němu patří i odpovídající počet čistých toalet a sprch, restaurace s bistrem v provozu 24 hodin denně. Protože jen odpočatý řidič se může na další den pohybovat bezpečně na silnici.


Společnost má za řidiče odpovědnost, protože přepravují důležité zboží, které lidé potřebují k životu. Proto by mělo být samozřejmostí, že je řidič kamionu v pohodě, když je zrovna tisíce kilometrů od domova a několik dní po sobě musí trávit na parkovišti.


88 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page