top of page
Vyhledat

Demonstrace malých dopravců proti kabotáži cizinců v Berlíně koncem března bude blokovat ulice

Iniciativa dopravců BLV, která již uspořádala dva protesty rozzlobených malých dopravců, opět mobilizuje své jednotky, aby na 25. a 26. března pochodovali ulicemi Berlína. Malé a střední podniky v tomto odvětví, oslabené koronavirovou krizí, požadují větší dodržování pravidel volné soutěže.

Od poslední demonstrace na konci července 2020 zaznamenali dopravci některá zlepšení, zejména v boji proti kabotáži, ale to zdaleka nestačí, míní BLV.

Dopravní úřad BAG již měsíce zvyšuje kontroly proti kabotáži. V očích organizátorů by však balíček mobility přijatý Evropskou unií, který by měl zlepšit rámec volné soutěže a učinit jej spravedlivějším, nepřinesl požadovaný účinek. Zdravotní krize a růst cen nafty od začátku roku rovněž neustávají potíže malých přepravců. Vlna bankrotů začíná prudce stoupat, varují podnikatelé.

Malí dopravci proto plánují ve čtvrtek 25. 3. 2021 od 10:00 v ulicích Berlína projíždět se svými kamiony nízkou rychlostí více než dvě hodiny. Akce by měla probíhat z míst předměstí do centra německého hlavního města. Plánováno je několik zastávek před areály společností Instafreight a Sennder, dvou dopravců, kteří částečně nesou odpovědnost za pokles cen na evropské úrovni tím, že předali náklady nejlevnějšímu dopravci za velmi podhodnocené ceny. Akce by měla skončit před Braniborskou bránou, symbolickou budovou města. Kamionisté a jejich vozidla budou trávit noc podél ulic - které vedou k Braniborské bráně a blokovat je. Petici je třeba podat na ministerstvo dopravy do 26. 3. 2021. Kolektiv iniciativy BVL, počítá se 400 až 450 kamiony mobilizovanými pro tuto příležitost.

Hlavní obavou je, aby nebyly blokovány i silnice mimo centrum dění. Je riziko komplikací pro řidiče v mezinárodní kamionové dopravě, musí počítat s možným zpožděním, či se raději místu průjezdu vyhnout.




186 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page