top of page
Vyhledat

Jaká budoucnost čeká řemeslo řidič kamionu

Jedna věc je v této chvíli jistá - nikdo neví co se bude dít za měsíc ani jak bude vypadat ekonomika za rok. Nicméně můžeme odhadovat některé klíčové trendy:


  • Klíčová bude schopnost firem doručit zboží zákazníkovi ke dveřím. Z toho vyplývá, že obrovsky naroste poptávka po kurýrech a řidičích dodávek. Je pravdou, že řízení dodávky je o něco jednodušší než řízení kamionu, proto i lidí, kteří se na tuto práci hlásí, je více. Přesto dobrý řidič kamionu má jako kandidát na tuto práci výhodu.

  • Naopak co se týče světového obchodu, dá se očekávat, že většina firem si uvědomila závislost na Číně a rizika toho, když je dodavatel příliš daleko. Budou hledat dodavatele, kteří jsou blíže. Má to dvojí dopad - na jednu stranu naše firmy budou více nakupovat od dodavatelů z ČR, resp. z bližších zemí, na stranu druhou i někteří zákazníci, kteří nakupují v ČR, si budou hledat bližší partnery


Co to tedy znamená pro řidiče kamionu?


  • objem výrobků, který se bude vozit, by měl zůstat zhruba stejný - ekonomika zřejmě mírně klesne, ale časem se ten pokles srovná

  • výrobky se budou vozit na kratší vzdálenost, tudíž poklesne počet najetých km. Jakákoliv čísla v této chvíli jsou věštění z křišťálové koule, přesto se dá očekávat, že menší část řidičů se přesměruje k dodávkám anebo jiné profesi.



18 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page