top of page
Vyhledat

Jak ušetřit na dálničních poplatcích nejen Německu

Právní předpisy pro prodloužení osvobození od silničních poplatků u těžkých nákladních vozidel na zemní plyn byly schváleny. Z toho důvodu je pro dopravce, kteří podporují dopravu na LNG a CNG, velkou úsporou.

Nákladní automobily LNG a CNG budou nejen osvobozeny od německého mýtného až do konce roku 2020, ale déle i do konce roku 2023. Návrh legislativy byl schválen minulý pátek. Předtím, než pravidla vstoupí v platnost, musí je podepsat prezident. Toto uvolnění od plateb za dálniční poplatky, se vztahuje na všechny státy v Německu a jejich území.

Co se týká životního prostředí, zemní plyn má ze všech fosilních paliv nejlepší poměr mezi produkovanou energií a množstvím emisí škodlivin. Nový Actros NGT od Mercedesu je nabízený hlavně díky nejlepšímu poměru ceny na náklady a výdaje při provozu vozidla. Nebo vozidlo Iveco Stralis 460 NP spotřebuje na kamion LNG o 10-15% méně paliva než kamion s naftovým motorem. Nádrže jsou v objemu na dojezdové kilometry až na 1 600 km.

Nákladní dopravci mají potíže s náklady a podtrhnutými cenami za přepravy. Hledají alternativy, které by mohly v budoucnu obrátit náklady v jejich prospěch. Státy, na jejichž území projíždí tisíce kamionu denně v obou směrech hledají nejen možnosti jak nákladní vozidla omezit, ale jak své území ochránit před Co2. Možná právě proto, je na čase hledat úspory i jinde.




9 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page