top of page
Vyhledat

Město Hagen pracuje na zlepšení měření rychlosti

V nedávné době se rozmohl v Německu již známý, ale ne tak rozšířený rychlostní radar pro snímání více pruhů najednou. V Hagenu se rozhodli zapojit síly proti pirátům silnic a umístili nový radar, který v daném úseku má za následek odhalit tyto přestupce. A to přímo u dálnice.


Nové superrychlé bleskové radary, jsou maskovány již ve známém „přívěsu“. Mobilní měřicí přívěs, známý také jako „vynucovací přívěs“, se používá při monitorování městského provozu.


Nový systém s nejmodernější technologií od výrobce „Vitronic“ lze provozovat autonomně v jakémkoli místě a používá se především k měření rychlosti na státních a spolkových dálnicích po celém městě. Polostacionární měřicí přívěs zaznamenává rychlost všech vozidel současně v několika jízdních pruzích. Variabilní rychlostní limity a zákazy průjezdu lze flexibilně sledovat v závislosti na čase, úseku silnice a dopravních prostředcích. Pokud je přívěs umístěn na jednom místě, systém funguje automaticky a bez personálu.


Řízení zaznamenávání rychlosti je možné také na místech, která dříve nepřicházela v úvahu kvůli rizikové situaci pro zaměstnance nebo nevhodné infrastruktuře. Pancéřový kryt, který je neprůstřelný a vodotěsný, poskytuje silnou ochranu proti vandalismu. Součástí vybavení je také poplašný a protipožární systém, který okamžitě kontaktuje místní oddělení.


Měření rychlosti, je dnes naprostá součást života řidiče. Navzdory tomu, že v Německu se označovaní radarů nemaskuje, v České republice toto zákon nikterak nenařizuje a je to čistě volba na provozovateli radarového zařízení. Stacionární bleskové radary v našich podmínkách prozatím nejsou, ale i přes to se musí mít řidiči na pozoru a nenechat se unést pěknou jízdou. Neustále je potřeba si rychlost vozidla hlídat a zbytečně nepřekračovat.




95 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Vznikne český BAG

Snad každý řidič kamionů zná německý BAG, který do jisté míry u našich západních sousedů supluje silniční policii. Brzy se podobné vymoženosti dočkají řidiči kamionů i u nás: "Na podnikání v silniční

bottom of page