top of page
Vyhledat

Průjezd tunelem Beveren u Antverp bude uzavřen pro ADR přepravy a další změny

Belgická Agentura pro silniční a dopravní provoz informovala, že od 1.10.2020 bude snížena kategorizace Beverentunnel z kategorie „A“ do kategorie „D“. To dává tunelu stejnou kategorizaci jako například Kennedyho tunel.

Co to znamená?

  • Kategoria „A“ znamená všechny povolené přepravy

  • Kategorie „D“ znamená omezení přeprav nebezpečných věcí při potenciálu k výbuchu, uvolnění významného množství toxické látky nebo způsobení rozsáhlého požáru

Toto omezení je nejúčinnějším a nejrychlejším opatřením k razantnímu zlepšení bezpečnosti. Počet přeprav ADR v Beverentunnel je ve srovnání s celkovým provozem velmi nízký (mezi 1 a 2 %), zatímco dopad nehody s takovým nákladem může mít fatální následky. Kromě toho je odklon dopravy nad zemí omezen na vzdálenost od trasy jen 1,1 km.

Snížení kategorie ADR vstoupí v platnost od 1. října 2020 a bude indikováno dopravním značením. Od tohoto datumu budou přepravy ADR mezi Waaslandhaven-sever a Waaslandhaven-jih projíždět pouze nad zemí.

Přesměrování bude zřetelně značeno žlutými značkami s písmeny T a U:

  • Trasa T: ze severu na jih

  • Trasa U: z jihu na sever

Od zavedení omezení budou rovněž probíhat pravidelné a systematické kontroly týmů silniční kontroly a za pomocí kamerového systému. Kdo se dopustí přestupku, bude zastaven takřka ihned po vyjetí z tunelu a pokutován.

V důsledku zvyšování bezpečnosti, bude kromě úpravy kategorizace ADR, také další doprovodná opatření

  • k dynamickému zrušení zákazu předjíždění již došlo a navíc se nainstalují i závory a semafory, aby bylo možné v případě nehody automaticky a na dálku uzavřít tunel

  • dále jsou zkoumány změny regulace semaforů v komplexu Waaslandhaven-Noord

  • závory a semafory se v současné době instalují a budou testovány na podzim roku 2020

Dbejte zvýšené opatrnosti při průjezdu tohoto tunelu. Výše pokuty prozatím nebyla přesně zveřejněna, ale v převážné většině se nejedná o malé částky.



71 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Vznikne český BAG

Snad každý řidič kamionů zná německý BAG, který do jisté míry u našich západních sousedů supluje silniční policii. Brzy se podobné vymoženosti dočkají řidiči kamionů i u nás: "Na podnikání v silniční

bottom of page