top of page
Vyhledat

Průzkumy mezio dopravci říkají, že je řidičů kamionů málo. Co říkáte vy, řidiči?

Ekonomové přemýšlí co je důvodem pro růst ceny dopravy. Jako jeden z hlavních důvodů uvádí pokračující nedostatek řidičů, který se ani v budoucnu nebude vyvíjet pozitivně. Velké země jako Velké Británie nebo Německo se potýkají s důsledky stále většího nedostatku profesionálních řidičů. Atraktivita této práce se v průběhu času snižuje, což ztěžuje hledání dostatečného počtu řidičů. Zlepšení pracovních podmínek a zvýšení mezd lze proto dosáhnout pouze zvýšením sazeb za přepravu. Nedostatek řidičů se v roce 2021 dle očekávání prognóz ještě prohloubí a dopravci se toho obávají.

Podle mezinárodní silniční dopravy se situace v uplynulém roce 2020 s Covid-19 krizí oproti roku 2019 zlepšila. Z dotazovaných 800 dopravních společností z více než 20 zemí se ale většina obává, že situace poklesu se letos opět zhorší. Důvody, které účastníci uvedli, byly očekávané oživení ekonomiky a s tím spojená rostoucí poptávka po dopravních službách.

Nás zajímá váš pohled - pohled řidičů. Když koukáte kolem sebe v práci, na odpočívadlech, u zákazníků, vidíte nějaké změny? Je řidičů málo, tak akorát, nebo dokonce hodně? Co s tím udělal Covid-19, jak se zlepšili vaše pracovní podmínky?


Řekněte nám svůj názor v anketě https://forms.gle/yqLrNEtQDyDVD4MD9




38 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page