top of page
Vyhledat

Roušky jsou zpět, bude opět kolabovat ekonomika?

Již začátkem léta, kdy docházelo ke zlepšení situace s Covid-19, mnozí varovali, že se začátkem podzimu dojde opětovně ke zhoršení situace. Bude více nakažených - což se aktuálně potvrzuje.


To, co je docela komické, jsou reakce státu na tento vývoj. Na jednu stranu zmatečné přijímání nových opatření, která se mění někdy i ze dne na den, přivádí národ k názoru, že nikdo neví co vlastně je správně a reprezentanti státu jen hádají. Na stranu druhou, média jsou plná protichůdných rozhovorů s experty, kdy polovina z nich říká, že bude hůř a tvrdá opatření jsou nezbytná. Druhá půlka expertů zase říká, že roušky jsou zbytečné a Covid-19 je jen dalším z tisíců jiných virů, které kolem nás poletují a nic lepšího, než se s tím smířit, nenajdeme. Lide - vyber si čemu chceš věřit.


Pro nás, kamioňáky, je ale důležitá jedna věc - bude opět kolabovat ekonomika?

  • budou se zavírat obchody?

  • budou automobilky zastavovat výrobu?

  • budou se zavírat hranice a vznikat dlouhé kolony?

  • budou se ze dne na den rušit a měnit pravidla o zákazech jízdy a dobách odpočinku?

Protože pokud budou, pak se obáváme, že to ekonomika už tak rychle nerozdýchá, jak rozdýchala tu jarní uzávěru. My se domníváme, že opakování jarních opatření si stát (nejen Česko nebo Slovensko) nemůže dovolit, protože ten dluh bychom spláceli do konce našich životů. Domníváme se, že opatření se budou primárně soustředit na roušky, případně na udržování odstupů a omezování některých velmi rizikových společenských akcí nebo prostor.


Co očekáváte vy od nejbližších týdnů?




113 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Vznikne český BAG

Snad každý řidič kamionů zná německý BAG, který do jisté míry u našich západních sousedů supluje silniční policii. Brzy se podobné vymoženosti dočkají řidiči kamionů i u nás: "Na podnikání v silniční

bottom of page