13. čvn 2020

Itálie se vrací do běžného života

Dlouhých několik měsíců byla Itálie zemí, která se řešila velké problémy a téměř zmizela z běžného života. Bohužel. Ale Itálie se vrací zpět a zotavuje se po těžkých ranách.

Přinášíme rychlý přehled změn! A jsou všechny zde, na jenom místě. Jako vždy!

Zákaz jízdy - výjimka Covid-19

K prodloužení výjimky ze zákazu jízd nákladních vozidel během víkendu došlo na základě vyhlášky, kterou podepsala ministryně infrastruktury a dopravy. Pozastavení zákazu mezinárodní nákladní dopravy potvrzeno a bude pokračovat až do dalších vládních nařízení. Proto: Smí se jezdit

Výjimky z Nařízení 561/2006

Ministerstvo dopravy aktualizovalo informaci aby tím upozornilo, že na řidiče přijíždějící do Itálie, se již nevztahují výjimky z N561 a řidiči by měli být nad jeho dodržování v plném znění důslední.

Proto: normy a tachogafy se musí plnit správnými údaji. Stejně jako před Covid-19

Vyplnění certifikátu řidičem vstupujícího do země

Pro řidiče nákladní dopravy již neplatí povinnost hlásit jízdu předem na stanovené instituce. Zrušena byla také povinnost předkládat formulář čestného prohlášení o bezinfekčnosti.

Proto: již žádné doktorské papírování

Cestování pro členy rodiny

Od 3.6.2020 také platí povolení vstupu do Itálie a volného pohybu po územní Itálie pro občany EU, Velké Británie a Severního Irska, San Marina, Andorry, Monaka a Vatikánu. Včetně domácích "mazlíčků" !

Proto: jedeme na výlet!

Povolení pro nadměrné přepravy 

Těm, kterým skončila jejich platnost povolení mezi 31.1. a 15.4., jsou automaticky prodlouženy do 15. června. Smí se tedy provádět navzdory propadlé licenci. Pozor. Ne déle !

Proto: zajistěte si nové!

Slunná Itálie, krásná země, dobré jídlo, skvělí lidé.... romantika. Snad dojde i na dovolenou.
 

Šťastnou cestu! Buon viaggio, arrivederci!
 

#itálie #řidičisobě #kamioňáci #regulace #zákazy #covid

150
0