top of page
Vyhledat

Itálie se vrací do běžného života

Dlouhých několik měsíců byla Itálie zemí, která se řešila velké problémy a téměř zmizela z běžného života. Bohužel. Ale Itálie se vrací zpět a zotavuje se po těžkých ranách.

Přinášíme rychlý přehled změn! A jsou všechny zde, na jenom místě. Jako vždy!

Zákaz jízdy - výjimka Covid-19

K prodloužení výjimky ze zákazu jízd nákladních vozidel během víkendu došlo na základě vyhlášky, kterou podepsala ministryně infrastruktury a dopravy. Pozastavení zákazu mezinárodní nákladní dopravy potvrzeno a bude pokračovat až do dalších vládních nařízení. Proto: Smí se jezdit


Výjimky z Nařízení 561/2006

Ministerstvo dopravy aktualizovalo informaci aby tím upozornilo, že na řidiče přijíždějící do Itálie, se již nevztahují výjimky z N561 a řidiči by měli být nad jeho dodržování v plném znění důslední.

Proto: normy a tachogafy se musí plnit správnými údaji. Stejně jako před Covid-19

Vyplnění certifikátu řidičem vstupujícího do země

Pro řidiče nákladní dopravy již neplatí povinnost hlásit jízdu předem na stanovené instituce. Zrušena byla také povinnost předkládat formulář čestného prohlášení o bezinfekčnosti.

Proto: již žádné doktorské papírování

Cestování pro členy rodiny

Od 3.6.2020 také platí povolení vstupu do Itálie a volného pohybu po územní Itálie pro občany EU, Velké Británie a Severního Irska, San Marina, Andorry, Monaka a Vatikánu. Včetně domácích "mazlíčků" !

Proto: jedeme na výlet!

Povolení pro nadměrné přepravy 

Těm, kterým skončila jejich platnost povolení mezi 31.1. a 15.4., jsou automaticky prodlouženy do 15. června. Smí se tedy provádět navzdory propadlé licenci. Pozor. Ne déle !

Proto: zajistěte si nové!


Slunná Itálie, krásná země, dobré jídlo, skvělí lidé.... romantika. Snad dojde i na dovolenou.

Šťastnou cestu! Buon viaggio, arrivederci!

16 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page