top of page
Vyhledat

DAF a Tatra dodají armádní trucky pro Belgii

Belgická objednávka, jak se představila, zahrnuje dodávku a údržbu vojenských nákladních vozidel 879 CF:

  • 636 dvounápravových jednotek s převodovkou 4 × 4

  • 243 jednotek se 4 nápravami a převodovkou 8 × 8

Dodávka prvních vozidel je naplánována na rok 2022 a poslední vozidla budou vyrobena v roce 2025. Nahradí Unimogy a Volva z 80. let.

U modelů CF Military DAF úzce spolupracuje s Tatra Trucks. Český výrobce tak poskytne svému podvozku nezávislé zavěšení a převodovku integrovanou do středové trubky. To dává CF Military pozoruhodné schopnosti v terénu a řidičům výjimečný komfort, a to i při jízdě v nejtěžším terénu.

Nákladní automobily budou poháněny motory Paccar MX-11 (pro verzi 4 × 4) a MX-13 (pro verzi 8 × 8) o objemu 10,8 a 12,9 litru s výkony od 300 kW / 410 k při 340 kW / 460 hp.

Kromě toho si společnost DAF vybrala Hiab jako dodavatele všech systémů zvedacích háků a jeřábů pro manipulaci s nákladem a společnost VS-Mont pro dodávku sklápěcích nástaveb. Nákladní nástavby bude vyrábět společnost Porgest. Celkem 352 vojenských vozidel CF bude dodáno s nejmodernější balistickou kabinou dodávanou společností Tatra Defense Systems.

Kabiny pro vojenské vozy CF se budou vyrábět v továrně na kabiny DAF ve Westerlo v Belgii. Motory pocházejí z továrny motorů DAF v nizozemském Eindhovenu. Podvozek bude vyráběn v továrně Tatra v České republice. Veškerou údržbu vojenských nákladních vozidel CF pro belgické ozbrojené síly může provádět síť profesionálních distributorů DAF, která má v Belgii 27 závodů.



105 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page