top of page
Vyhledat

Francie ruší omezení týkající se pohybu nákladních vozidel

Francouzské ministerstvo dopravy vydalo pokyny týkající se pohybu kamionů ve Francii. Ve Francii nebudou existovat žádná omezení týkající se oběhu nákladních vozidel. 


Řidič však bude muset mít dva zvláštní osvědčení o zproštění povinnosti. Osvědčení o zproštění povinnosti (ve francouzštině s  neoficiálním zdvořilostním překladem  v angličtině), které bude muset vyplnit řidič i zaměstnavatel pro pohyb kamionů po Francii.

  • Francouzský osobní doklad o zproštění povinnosti cestovat  (atestation de déplacement dérogatoire), který musí sám vyplnit a podepsat.

  • Francouzský profesní osvědčení o zproštění cesty  (justificatif de déplacement professnel), které vyplní a podepíše zaměstnavatel (tj. Řidič řidiče).

Řidiči musí mít francouzskou verzi těchto dvou podepsaných certifikátů s sebou vždy, když jsou na území Francie.

39 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page