top of page
Vyhledat

Které radary pokutují ve Španělsku nejvíce a kde jsou umístěné?

Podle údajů, které odhalila nová studie přidružených evropských motoristů, radary ve Španělsku odhalily v roce 2019 na 2 933 089 přestupků překročení povolené nejvyšší povolené rychlosti.

  • nejzajímavější z radarů je ten, který se nachází v Sagunto (Valencia), v roce 2019 zaznamenal rekordní počet s 59428 přestupky v km. 478,1 AP-7. 

  • na druhém místě dominoval radar v km 79,9 z H-31 v Huelvě 58 226 přestupků

  • a třetí byl u A-3 km 156,5 v Cuenca 57,206 přestupků

Z toho důvodu úmrtí na silnicích se budou rozsáhlé kontrolní akce kontrolorů a radarů dále uskutečňovat, aby motoristé dodržovali všechna bezpečnostní opatření. Kromě rychlosti se zaměřují i na povinné přilby, vesty řidiče v případě pohybu po vozovce a samotné jejich umístění ve vozidle v normě k použití. Dále využívání aktivních airbagů i používaných asistentů k řízení ve vozidlech snižujících možnost dopravní nehody a tím i následky při nehodách, které mohou nastat. Používání asistentů se však nepokutuje, jde čistě o upozornění řidičům profesionálům.



77 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Mercedes Benz eActros s dojezdem 500 km a rychlým nabíjením

Hlavní překážkou rozvoje elektrických kamionů do běžného provozu je nízký dojezd a dlouhé nabíjení, vzhledem k veliké baterii potřebné pro tšžký kamion. Dosud se elektrické nákladní vozy uvažovali jen

České dopravce vytlačuje konkurence z Východní Evropy

Ještě loni slovenský Česmad varoval, že brzy někteří zákazníci neseženou dopravu, protože na trhu není dostatek řidičů kamionů. Uplynula krátká doba a situace je dramaticky jiná. Objem zakázek na trhu

bottom of page