top of page
Vyhledat

Na D1 u Prahy budou pokračovat opravy

O víkendu se vrátí práce na dálnici D1 k opravám na úsecích od 2,3 km až do 12,3 km.

Rozmisťování dopravního opatření začne v pátek 12. června ve večerních hodinách. Rozmisťováni buďe pokračovat až do rána neděle 14. června. kdy započne otevírání středových přejezdů dálnice. Během rozmisťování značek a stavění bezpečnostních svodidel, se bude v některých částech dálnice zužovat průjezd výjimečně i na 1 + 1 pruh v obousměrném provozu. Nejužší příjezdová místa, budou jen v nočních hodinách, aby co nejméně zasáhl do provozu, a to od 21 do 9 hod. Po přípravách, se zahájí práce dělníků na opravovaných úsecích od 15. 6..

V převážné míře, se budou dít jen dokončovací práce, které se z většiny již provedly v loňském roce,

Je potřebné, aby byli řidiči velmi pozorní, protože během dokončovacích prací, se bude též měnit úprava vedoucí provoz. Bude potřebné s „prozatímními“ pruhy pracovat a přetvářet jejich vedení.


Práce zasáhnou i do konkrétních sjezdů a nájezdů na dálnici. 

  • EXIT 8 - směr Brno - Dobřejovice ; Čestlice - od 15. 6. do 3. 7. uzavřen

  • EXIT 6 - v obou směrech - Průhonice - od 4. do 19. 7.  uzavřen

V měsíci srpnu dle postupu prací pak budou omezeny

  •  Nájezd na D1 - směr Brno - ze silnice II/101 Říčany a Jesenice - srpen - uzavřeno

  • EXIT 2 - Šeberov a Opatov - směru do Prahy - po krajnicích omezeny

Plánované sjezdy budou mít označené objízdné trasy a k úplnému dokončení prací na těchto úsecích budou dokončeny dle předešlého plánu v měsíci říjnu. 


Lze očekávat, že zejména výjezd z Prahy po D1 bude následujících pár měsíců poněkud stižen. Ačkoliv je přibližně 1/3 dálnice mezi Prahou a Brnem v rekonstrukci, je to jen a jen dobře. Vítáme opravy, aby se tepna D1 zbavila nelichotivého pojmenování “nejdelší schody V Evropě”.


Přejeme šťastnou cestu a pevné nervy!







11 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page