top of page
Vyhledat

Nenechte se překvapit pokutou za Euro 5 ve Stuttgartu

Od 1.7.2020, platí v některých částech Stuttgartu oficiální zákaz řízení vozidel s pohonem motorové nafty v souladu s normami Euro 5. Od 1. října policie a město rovněž ukládají pokuty za porušení předpisů.

Lhůta pro vjetí do Stuttgartu EURO 5 vypršela dnem 1. října 2020. Vzhledem k tomu, že se řidiči dostatečně neinformovali a zákazové značky porušují, od dnes, pokud budou zastaveni řidiči během kontroly v zákazových oblastech ve Stuttgartu, bude jim hrozit pokuta, která činí 80 EUR plus poplatky a výdaje, celkem tedy 108,50 EUR. 

Zákaz řízení Euro 5 platí v ekologické zóně ve Stuttgartu: Stuttgartská pánev, Bad Cannstattu, Feuerbachu a Zuffenhausenu.

Policie nekompromisně varovala, že nebude tolerovat porušení zákazu. Během již provedených kontrol, bude kontrolováno povolení (výjimka) ze zákaz vjetí a v případě porušení ihned přistoupí k pokutě samotného řidiče.

Jak již bylo uvedeno, ve Stuttgartu platí od 1. ledna 2019 zákaz řízení Euro 4 a níže. Veřejný pořádek ve Stuttgartu zaznamenal v loňském roce téměř 3 000 porušení zákazu řízení starších vozidel se zakázaným naftovým motorem.


Související články




48 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page