top of page
Vyhledat

Scania napomáhá chránit nádrže před vykradením

Scania přišla s možností, která by alespoň částečně mohla ochránit obsah palivových nádrží u nákladního vozidla a dopřát řidičům klidnějšího spánku.


Vzhledem k tomu, že se krádeže pohonných hmot na parkovištích velmi rozmáhají, řidiči i dopravci přicházejí s často velmi neestetickým řešením, která ochrání naftu, kterou má řidič ve vozidlo v době jeho spánku. Scania nabízí víčka, která nejsou sice navylomitelná, ale v případě jejich vylomení je nádrž vybavena alarmem. Pokud tedy pachatel začne manipulovat neodborně s víčkem, systém vyhodnotí situaci jako neoprávněnou a spustí se zvukový alarm, který je velmi hlasitý a srovnatelný se zvukovým signálem, který mají osobní auta. Pokud by se pachateli obezřetností víčko podařilo oklamat, jsou v nádržích umístěny snímače, které reagují na rychlost úbytku nafty v nádrži a opět spustí alarm. 


Jestliže je výstražný systém v činnosti, monitoruje hladinu paliva po dobu až 65 hodin za předpokladu, že je aktivován hlavní spínač akumulátoru nákladního vozidla. Nádrž o objemu 600 až 1000 tis. litrů, je schopen díky vybavenosti pachatel s čerpadlem odčerpat během pár minut. V případě uvědomění majitele, je možné nastavit službu Control Package, kdy spuštění alarmu automaticky odesílá sms, mail s varováním o možné neoprávněné manipulaci. Vizuální část víčka prozrazuje, že se jedná o hlídané nádrže. Nálepka na nádrži upozorňuje veškeré osoby s nekalými úmysly na to, že je palivo chráněno. I když se zlodějům při pokusu nepodaří palivo z nádrže odcizit, samotný pokus často způsobí nepříjemnosti, protože poškozený uzávěr může vyžadovat časově náročné a nákladné opravy.

135 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page