top of page
Vyhledat

Schenker vstupuje do bezemisní dopravy

DB Schenker investičně vstoupil do mladého startupu Liefergrün, který se zaměřoval na bezemisní doručování balíkových zásilek v Německu. Do firmy vstoupila investiční dcera skupiny s názvem Schenker Ventures.


Kromě finanční podpory ale pomůže Schenker své akvizici i s organizací tzv. prostřední míle, t.j. přepravou zásilek mezi jednotlivými depy. To je důležitá část celé transakce, protože Liefergrün má ambici udělat z bezemisní přepravy standard pro celé odvětví e-commerce. Partnerstvím s DB Schenker tedy vysílá signál celému trhu, že bezemisní přeprava zásilek možná je.


Liefergrün vznikl v roce 2020 a je aktivní v Německu a rozjíždí se rovněž v Rakousku. Spojenectví se Schenkerem mu výrazně otevře dveře ke spolupráci s partnery, zákazníky i dodavateli celé skupiny. Naopak Schenker může teď svým zákazníkům nabídnout zelená řešení Liefergrün-u.

31 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page