top of page
Vyhledat

V Německu instalují nové radary

V Porýní-Falcku jsou nainstalována nová radarová zařízení se zřetelnou výřezovou maskou pro odhalení rychlé jízdy. Nové prototypy jsou již nějakou dobu součástí dálnic, silnic i měst a zatím se osvědčily. Proto k šesti dosavadním přibude dalších dvanáct v hodnotě 150000 EUR.

I Bádensko-Württembersko tato zařízení velmi upřednostňuje a řadí je mezi své postavené priority. Používají se i v dalších spolkových státech Německa, například v Hesensku, zejména na úsecích dálnic, které jsou zvláště náchylné k nehodám. Jejich výhodou, je vysoká míra maskovanosti a nepotřebě lidského zásahu.


Hlavními výhodami jsou jejich snadné přemístění a takřka nezničitelnost. Na silnicích, se s nimi setkávají řidiči již od roku 2016.



73 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Mercedes Benz eActros s dojezdem 500 km a rychlým nabíjením

Hlavní překážkou rozvoje elektrických kamionů do běžného provozu je nízký dojezd a dlouhé nabíjení, vzhledem k veliké baterii potřebné pro tšžký kamion. Dosud se elektrické nákladní vozy uvažovali jen

České dopravce vytlačuje konkurence z Východní Evropy

Ještě loni slovenský Česmad varoval, že brzy někteří zákazníci neseženou dopravu, protože na trhu není dostatek řidičů kamionů. Uplynula krátká doba a situace je dramaticky jiná. Objem zakázek na trhu

bottom of page