top of page
Vyhledat

Česko, Polsko - aktualizace dopravních omezení COVID-19

ČESKÁ REPUBLIKA


  • Česká republika uzavřela hranice se zahraničními cestujícími, ale byla otevřena nákladu.

  • Ministerstvo dopravy České republiky udělolo obecnou výjimku z dopravních omezení na dálnicích a silnicích třídy I v České republice pro nákladní vozidla a kombinovaná vozidla s celkovou hmotností naloženého vozidla vyšší než 7,5 tuny a pro nákladní vozidla a speciální vozidla s přívěsem, pokud celková hmotnost naloženého vozidla přesahuje 3,5 tuny. Výjimka je platná od 13:00 dne 13. března 2020 po dobu trvání stavu nouze, ale ne déle než jeden rok.


POLSKO


  • Polsko uzavřelo hranice se zahraničními cestujícími, ale zůstává otevřené pro nákladní dopravu.

  • Letecká a železniční osobní doprava ze zahraničí je dočasně přerušena.

  • Pro přepravu zboží jsou pronajímány speciální lety.

  • Jako alternativu letecké společnosti intenzivně používají silniční dopravníky pro přepravu z / do WAW do / z LUX, FRA, BUD, kde organizují zámořské nákladní dopravce.

  • Hranice zůstávají otevřené pro pohyb zboží a řidiči kamionů provádějící mezinárodní silniční nákladní dopravu nebudou muset dodržovat karanténní období dvou týdnů. Polská správa zveřejňuje seznam hraničních přechodů otevřených během stavu nouze, protože některé hranice zůstanou uzavřeny.

  • Na hranicích je otevřeno více kontrolních bodů se zjednodušenými ovládacími prvky, které zlepšují tok silniční dopravy zejména na hranicích s Německem a Českou republikou. Kapacity nákladních automobilů jsou sníženy do Itálie, Španělska a Portugalska.

15 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page