top of page
Vyhledat

Česká spořitelna poskytne úvěr postiženým podnikům s garancí od státu a dotací na úroky

Česká spořitelna se zapojila do programu COVID II, který v těchto dnech připravuje Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB) společně s Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO). Díky tomuto programu získají malé a střední firmy zvýhodněný úvěr se zárukou k provoznímu financování. Výhodný úvěr lze čerpat na tři roky a jeho primárním cílem je pomoci podnikatelům s následky koronavirové epidemie.


"Díky plánované spolupráci s ČMZRB předpokládáme, že pomůžeme obnově podnikání tím, že umožníme menším a středním firmám získat zvýhodněný úvěr až na tři roky. Výše úvěru, o kterou si budou moci podnikatelé žádat, bude od 10 tisíc až po 15 milionů korun na zajištění jejich provozních financí a cash-flow," říká Petr Vostrý, Engagement tribe lead pro firemní klienty v České spořitelně a dodává: "Tyto úvěry mohou firmám pomoci překlenout těžké období a udržet tisíce pracovních míst. Primárně je půjde využít na úhradu mzdových nákladů, nájmu, energií, dodavatelsko-odběratelských faktur, materiálu či zásob. S vyřízením úvěru pomohou naši firemní bankéři nebo specialisté pro podnikatele."


Další podrobnosti o spuštění programu COVID II budou zveřejněny v následujících dnech. Detailní informace ke spuštění program budeme zveřejňovat i na webových stránkách k podnikání.


Poskytovaná záruka ze strany ČMZRB bude krýt 80 % komerčního úvěru a podnikatelé budou moci zároveň čerpat finanční příspěvek až jeden milion korun na úhradu úroků. Předpokládaná doba ručení bude tři roky.

3 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Plošný zákaz předjíždění kamionů na dálnicích přichází

Tento týden začnou silničáři instalovat na D1 dopravní značení pro plošný zákaz předjíždění kamionů mezi Mirošovicemi a Brnem. Postupně mají přibýt další úsek D1 i další dálnice. Zákaz předjíždění se

V Texasu chystají chytrou dálnici, bude sama komunikovat s vozidly

Technologie pronikají doi všech částí našich životů a plíživě ovlivňují naše chování. Je tohle cesta jak předejít dopravním přestupkům? Inteligentní dálnice jsou poměrně novým přírůstkem do sady chytr

bottom of page